Sosyal Medya

Güncel

Bir ülke daha harekete geçti! Rusya’yı sarsan haber

Rusya yönelik yaptırım kararları gelmeye devam ediyor. Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, ülkesindegörev yapan iki Rus diplomattan 7 gün içinde Avustralya'yı terke etmelerini istediklerini açıkladı.



BaÅŸbakan Turnbull, Ä°ngiltere'nin Salisbury kentinde eski Rus ajanı  Sergey Skripal ile kızı Yulia'nın zehirlenmesiyle ilgili deÄŸerlendirmelerde  bulundu.
 
Turnbull, DışiÅŸleri Bakanı Julie Bishop ile yaptığı ortak açıklamada,  kimlikleri hakkında bilgi vermediÄŸi iki Rus diplomattan 7 gün içinde ülkeyi terk  etmelerini istediklerini söyledi.
 
Sınır dışı kararını müttefikleri ile dayanışmayı göstermek için  aldıklarını belirten Turnbull, zehirlenme olayını "BirleÅŸik Krallık'ın egemenlik  haklarına doÄŸrudan saldırı" olarak tanımladıklarını ve kınadıklarını söyledi.
 
Rusya'nın Sibirya bölgesindeki bir alışveriÅŸ merkezinde yaÅŸanan  yangında hayatını kaybedenler için baÅŸsaÄŸlığı dileÄŸinde bulunan ve aldıkları  kararın Rus halkına yönelik deÄŸil hükümete karşı olduÄŸunu vurgulayan Turnbull,  "Bir hükümet baÅŸka bir devletin topraklarında bireyleri öldürmek için kimyasal  kullanıyor; bu ÅŸoke edici bir suçtur. BirleÅŸik Krallık'ın egemenliÄŸine ÅŸoke edici  bir ihlaldir." dedi.
 
AB'YE ÃœYE OLAN 14 ÃœLKE RUS DÄ°PLOMATLARI SINIR DIÅžI ETME KARARI ALMIÅžTI
 
Ä°ngiltere, eski Rus ajan ve kızının zehirlenmesinden sorumlu tuttuÄŸu  Rusya'ya karşı harekete geçerek geçen hafta 23 Rus diplomatı sınır dışı etme  kararı aldığını duyurmuÅŸtu. Avrupa BirliÄŸi (AB) Konseyi BaÅŸkanı Donald Tusk da  dün yaptığı açıklamada, AB'ye üye 14 ülkenin Rus diplomatları sınır dışı etme  kararı aldığını bildirmiÅŸti.
 
ABD DE ÜLKEYİ TERK ETMELERİ İÇİN 7 GÜN SÜRE TANIDI
 
ABD yönetimi ise dünkü açıklamasında, ülkede görev yapan 60 Rus  diplomatı sınır dışı etme ve Seattle'daki Rus konsolosluÄŸunu kapatma kararı  aldığını belirtmiÅŸ, söz konusu diplomatlara Amerika'yı terk etmeleri için 7 gün  süre tanıdığını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.